Welkom

Dit is het "hoesblad" van Peter van der Velde (1918-2004), Drents dichter en schrijver, die het grootste deel van zijn leven in Roderwolde heeft gewerkt en geleefd.

Aan de linkerkant treft u een aantal rubrieken aan, waaronder zijn levensloop en veel van zijn gedichten, verhalen en liedjes zijn geplaatst. Een groot deel van het werk is in de loop van de jaren verschenen in kranten en tijdschriften en voorgedragen bij optredens, maar het meeste is maar bij een beperkte groep lezers of toehoorders bekend geworden.

Op het internet is al langer algemene informatie aanwezig, zoals b.v. bij Wikipedia, maar dit eigen "webstee" is een poging om al het werk bijeen te brengen voorzover dat niet in de al uitgegeven eigen bundels staat.
Nog steeds duikt tot nu toe onbekend werk op of wordt er iets aangevuld. Neem daarom geregeld even een kijkje!

Deze welkomstpagina zal regelmatig worden voorzien van het geluid van een voorgedragen verhaal of gedicht, dat vaak bij de tijd van het jaar past.

Opmerkingen, aanvullingen of vragen? Klik op de rubriek contact.

Bij uitgeverij Kleine Uil is in 2013 de dichtbundel "Trekwaark" met het vrijwel complete dichtwerk van Peter van der Velde uitgebracht.
Klik hier voor de bijbehorende alfabetische index met extra informatie.

***  2018 was het Peter van der Velde-jaar in Noordenveld  ***